Festmények, grafikák, ajándéktárgyak, művészetterápia

Tapasztald meg a művészet (gyógyító)erejét

ART2YOU - Művészetterápiás önismereti foglalkozás felnőtteknek

ART2YOU - Művészetterápiás önismereti foglalkozás felnőtteknek
A foglalkozás megvásárolható!
Értékelés:

Cikkszám: f_mtfz2023

„Art2You” - Művészetterápiás önismereti csoport felnőtteknek

Aktuális időpont:

június 17. szombat 14 órától 18 óráig

(Ez az utolsó alkalom, legközelebb ősszel fogok hasonló csoportot indítani.)

Alkotóművészként többször megtapasztaltam a művészet gyógyító erejét. Például a férjem súlyos autóbalesete után, vagy édesapám halála után az alkotással segített a trauma feldolgozásában. Ezt a gyógyítóerőt viszont azok is megtapasztalhatják, akik nem művészek, akik soha nem tanultak rajzolni, festeni. Azért tanultam művészetterápiát, hogy segíteni tudjak az ilyen embereknek. Nem kell feltétlen nagyon súlyos traumákra gondolni, lehet egy-egy elakadás, tanácstalanság, döntés előtti helyzet, megváltozott élethelyzet, amelyben segíthet ez a módszer.

A művészetterápia egyéni foglalkozások keretében is eredményes tud lenni, de sokkal hatékonyabb csoportban, illetve folyamatban. Ezért 4-6 fős csoportot szervezek, ami minden hónapban egy szombaton 14 órától körülbelül 18 óráig fog tartani. Ezen a helyen az éppen aktuális foglalkozásra tudsz jeletkezni. 

A helyszín az én műtermem, ahol mindig a témának, az időszaknak megfelelő dekorációval várlak, hogy minél könnyebb legyen ráhangolódni, kapcsolódni az aktuális hónaphoz, évszakhoz. Sokféle technikát ki fogunk próbálni. Beszélgetünk, relaxálunk, közben verset, zenét hallgatunk, alkotunk, aztán megint beszélgetünk. Egy alkalommal 3-4 alkotást készítünk.

Mi nem fog történni? Semmiképpen se fogjuk egymás alkotásait és személyiségét minősíteni. De megpróbálunk egymás munkáihoz kapcsolódni, így kapsz visszajelzést, hogy mások mi éreznek, mit látnak bele a te alkotásodba.

Garantált a kikapcsolódás, a flow érzés, megfeledkezünk az időről, belemerülünk az alkotásba. Hogy semmi se zavarjon, a telefonod lehalkítva a táskádban marad majd.

Egy-két szünetet fogunk tartani, amikor rendelkezésedre áll egy kis ásványvíz, kávé, tea, keksz.

Az alkotáshoz szükséges minden eszközt én biztosítok, ezt a részvételi díj tartalmazza.

A foglalkozásokat Mészáros Marianna, képzőművész és művésztanár fogja tartani, azaz én.

Helyszín: ART Brigád, Kecskemét. Liliom u. 17.

Minimum létszám 3 fő, maximum 6 fő.

Jelentkezési határidő: 2023. június 11.

Ár: 10 000 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!